Werk van de gouverneur

Be part of itFanion gouvern 112a

Niet alleen: maak er deel van uit maar vooral: neem er deel aan!
blijf niet bij de pakken zitten – doe er iets voor

Je ziet 3 cirkels op verschillende niveaus:

  1. bovenaan en centraal , de meest belangrijke cirkel : de Club
  2. daaronder de onmiddellijke Lionsomgeving: Zone – Gewest – District (MD)
  3. de derde, ver onderaan: de internationale Lions familie, onze moedervereniging, LCI.

De 2 onderste niveaus zijn als het ware sokkels waarop onze club kan steunen; zonder het Lionisme is een club maar een klassieke vriendenclub.

De “We serve”gedachte binnen de club wordt veel krachtiger als je weet dat dit door 1.400.000 mensen over de wereld wordt gedragen.
In het vooruitzicht van de centennial (100 jarig bestaan van Lions clubs International) en 50 jaar LCIF, is het niet slecht dat wij , al is het maar een klein beetje, daarvan bewust worden.
Wij maken deel uit van de grootste NGO ter wereld, zelfs de meest efficiënte! (uitleggen waarom).

Weten wij wat LCIF, Lions Clubs International Foundation is? Heel eenvoudig: elke club heeft een sociale commissie. De Foundation is niets anders dan de sociale commissie op wereldniveau.
Als we ons inzetten voor de sociale werken, doen we dat hoofdzakelijk op lokaal vlak. En dat moet ook zo blijven. De meeste clubs aanvaarden wel dat een deel naar de ontwikkelingslanden kan gaan.
Wel, het LCIF doet net hetzelfde: ze steunt projecten door de Lionsclubs gedragen, maar snelt ook ter hulp in ontwikkelingslanden en in rampgebieden.

Weten we dat ons land, België, meer krijgt dan wat we geven aan het LCIF. .. en dat voor een rijk land! Misschien moeten we onze moedervereniging eens terug gaan herwaarderen, uiteraard zonder onze clubziel te verliezen. Onze bijdrage mag misschien iets meer zijn dan af en toe een Melvin Jones of een Sight First campagne. Waarom geen systematische bijdrage van 1000 of 2000 euro per jaar vanuit de sociale kas, naargelang de grootte van de club. Waarom zou onze moedervereniging minder waardig zijn dan een koning Boudewijnstichting, een R ode Kruis of een andere NGO aan wie we wel zouden geven. Als we aan LCIF geven, geven we aan onszelf! We mogen toch onszelf vertrouwen.

Volg ons op Facebook

Evenementen

There are no up-coming events

Agenda

juni   2021
Z M D W D V Z
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30